Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

August 10, 2020

Sådan sikrer du, at dine lejere altid betaler til tiden

af
Cathrine Lauritzen

Hvordan kan jeg sørge for, at mine lejere betaler deres leje til tiden?

Dette er et spørgsmål som mange udlejere stiller sig selv hver måned. Det kan være tidskrævende samt udfordrende som udlejer at kommunikere med sine lejere vedrørende manglende betalinger. Således er der mange udlejere, som ikke ved, hvad de ellers skal stille op, andet end at sende deres lejere et påkrav. Forestil dig, hvis man med et par få tiltag kunne få ens lejere til at betale deres regninger rettidigt. Der er nemlig en række ting man som udlejer kan gøre for at opfordre sine lejere til at betale rettidigt.

Det er som udlejer essentielt for ens forretning, at ens lejere betaler deres leje til tiden. Hvis ikke kan det i sidste ende få konsekvenser for udlejer. Det kan være tidskrævende og dyrt for en udlejer at sende påkrav ud. Derfor er det optimalt, hvis man som udlejer kan mindske antallet af påkravsskrivelser ved at implementere en række tiltag. Nedenfor har vi listet en række tiltag man som udlejer kan implementere for at mindske antallet af lejere, der betaler sin leje for sent. 

1. Giv klare instruktioner 

Det kan som ny lejer være svært at finde hoved og hale i, hvordan og hvor man skal betale sin leje for sit nye lejemål. Det kan nemlig være meget forskelligt fra lejemål til lejemål, hvordan og til hvor ens ens leje skal betales, hvilket betyder, at det først og fremmest er vigtigt som udlejer at give sine nuværende samt nye lejere en instruktion i, hvordan man betaler lejen. Dette kunne for eksempel være i form af en introducerende mail. 

 

2. Kommuniker med lejer om årsagen til den manglende betaling

Et andet essentielt værktøj er digital kommunikation med lejeren. Det er vigtigt at kommunikere om, hvilken årsag der er til den manglende betaling. Denne kommunikation med lejer, kan give anledning til at finde en løsning, som begge parter kan forlige sig med. Det kunne være, at man efter aftale ændrede datoen for betalingen af lejen. Hvis det for en lejer blot er svært at huske hvornår, der skal betales, kan det være en løsning at foreslå sin lejer at få sat en PBS eller en fast månedlig bankoverførsel op. Dette vil lette ansvaret fra lejers skuldre.

 

3. Påmind din lejer

Mange af de lejere, der ikke betaler deres leje rettidigt, er ofte lejere som ikke kan huske hvornår eller hvor meget de skal betale. I disse tilfælde er det effektivt, hvis man gennem en måned sender en række mails til sin lejere vedrørende deres kommende betaling af leje. Herved vil man vække deres opmærksomhed vedrørende deres betaling. 

  • Det kan være effektivt at sende en høflig mail til sine lejere forud for deres kommende betaling, med en påmindelse om, at det snart er tid til deres næste betaling. Således vil lejers opmærksomhed blive vækket. Mailen bør indeholde det eksakte beløb, som lejer skal betale samt en tydeliggørelse af datoen for den kommende betaling.  
  • Det kan ligeledes have en positiv effekt at sende en mail til sine lejere ret efter, at deres betaling er gået igennem. Dette vil kunne have en positiv effekt på lejer, da lejer hermed vil blive forsikret om, at alt er i den skønneste orden. Dette ville ligeledes kunne fungere som en kontrol for lejer, da de vil reagere, hvis de ikke modtager denne bekræftelsesmail som vanligt. Hermed ville udlejer kunne eliminere nogle af de tilfælde vedrørende betaling, som opstår som ren og skær fejl.
  • Hvis lejer stadig, trods den modtagne mail før betaling, ikke har betalt sin leje rettidigt, kan udlejer sende en sidste påmindelsesmail, med en deadline på, hvornår pengene senest skal være modtaget inden, samt information om hvad, der vil ske hvis betalingen ikke er gennemført inden denne deadline. 

  

4. Send et påkrav 

Hvis lejer ikke betaler til tiden, skal der sendes et påkrav. Hvis du ønsker at læse nærmere om hvad et påkrav er samt hvilke regler, der gælder derfor, så klik her. Med et påkrav vil lejer opleve, at der er en konsekvens for udeblivelsen af betalingen. 

 

5. Automatiser og udliciter 

For at man som udlejer kan spare ressourcer kan det være en fordel at automatisere disse processer, således at kontinuiteten af tiltagene er sikret. Dette er årsagen til, at vi hos Proper tilbyder, at du kan udlicitere din administration til os. Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan kan hjælpe dig med at få dine lejere til at betale rettidigt, så skriv dig op her. Vi ringer dig op indenfor to hverdage. 

 

Tags:
leje, betalinger, rykkere, udlejning, manglende betalinger, påkrav,

Er du klar til en samtale om administration af dine lejemål?

Skriv dig op her og vi ringer dig op til en samtale om hvordan vi kan hjælpe.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Relaterede artikler